V kalifornijski Santa Barbari je mlad par opremil barvit dom, v katerem lahko občudujemo mešanico novega in starega pohištva ter druge opreme, ki sta jo stanovalca prinesla še iz prejšnjega stanovanja. En najpomembnejših ciljev tega popolno opremljenega domovanja je bil doseči svetle in odprte bivalne prostore.

teksture_barve.jpg

Igra tekstur in barv

Naravna svetloba v prostore vstopi skozi velike steklene stene, zaradi česar so sobe svetle in zračne. Ko se sprehodimo po hiši, pa opazimo, da pridejo do izraza predvsem barve, teksture in postavitev notranje opreme. Prostori so videti originalni, udobni in topli, zahvaljujoč toplim barvam in premišljenemu izboru tkanin. Dnevna soba se ponaša z vpadljivo oranžno sedežno garnituro, h kateri se odlično podajo pisane okrasne blazine, preproga in drugi elementi.

3chris_kenny_house_interior_design.jpg

Preproste in čiste linije

Kljub bogatim barvam in etničnim teksturam pa sta se mlada zakonca zgledovala po japonskem načinu estetike: s čistimi linijami in prečiščenimi oblikami pohištva, sten in tal sta namreč ohranila določeno preprostost. Prostori imajo visoke strope in velika okna, ki gledajo na bližnji vrt. Navidezno jih poveča ravno umetniška zbirka dekoracije in tkanin, ki odraža okus lastnikov.