Stik z vodo

Kot najverjetneje dobro veste, sušilniki las ne smejo priti v stik z vodo, podobno kot tudi druge električne naprave ne. Zaradi tega sušilnika ne uporabljajte v bližini vode, saj tvegate, da vas strese električni tok. Poškodbo tvegate tudi, če je sušilnik izključen, a priklopljen na električni vir; zato po vsaki uporabi kabel potegnite iz vtičnice in aparat pospravite na suho in varno mesto.

Varovalno stikalo

Priporočljivo je, da na vtičnicah v kopalnici in kuhinji uporabljate strokovno nameščeno varovalno stikalo, ki prekine električni tokokrog v primeru nevarnosti. Na voljo imate stacionarno in prenosno varnostno stikalo, ki ga priključite direktno na vtičnico, kjer avtomatično prekine tok, če pride do stika z vodo.

susilnik_nevarnost.jpg

Poškodovani kabel

Bakrena žica v kablu sušilnika se lahko hitro zlomi in poškoduje, še posebno na tistem mestu, kjer se kabel vključi v vtičnico, in zraven ročaja aparata. Poškodovan kabel je po navadi vzrok za požar, zaradi česar vam svetujemo, da kabel po uporabi previdno in ohlapno zvijete, saj s tem preprečite škodo. Kabel tudi redno pregledujte, da pravočasno odkrijete nevarnost.

Opekline

Strokovnjaki poročajo, da se lahko sušilnik las segreje tudi do 110 stopinj Celzija, temperatura zaščitnih rešetk naprave pa ostane visoka še vsaj dve minuti po koncu delovanja. Ker se lahko ob stiku hitro in grdo opečete, po uporabi počakajte nekaj minut, preden sušilnik pospravite v omaro.

susilec_las.JPG

Preparati za zdravljenje uši

Na trgu je na voljo več preparatov za odstranjevanje naglavnih uši, ki vsebujejo kemične učinkovine, kot je na primer malation. Kemične sestavine so običajno vnetljive, zato nikoli ne smete sušiti las s sušilnikom, potem ko ste si lase oprali s takšnimi preparati.

Sluh

Hrup merimo v decibelih: zvoki nad 85 decibeli lahko povzročijo poškodbe sluha, zato omejite čas, ki ga porabite za sušenje. Sušilnik las namreč oddaja okoli 90 decibelov hrupa, podobno kot električna vrtna kosilnica.