Ta kalifornijska hiša, ki jo je zasnoval arhitekt Christopher Daniel, je izdelana iz montažnih elementov, zato jo je enostavno sestaviti kjer koli. Zgradba je mobilna in vsestransko uporabna; uporabljeni gradbeni materiali namreč zagotavljajo energijsko učinkovitost objekta, vključno z odbijanjem sončne toplote v najbolj vročih mesecih.

roll_house_1.jpg

Ogljikova vlakna in avtomatizirana vhodna vrata

Nosilna konstrukcija hiše je izdelana iz okvirja iz ogljikovih vlaken, ki omogoča, da je spodnja stran hiše dvignjena od tal. Na poševno steno so vgrajena avtomatizirana vhodna vrata, ki jih lahko spustimo do tal s pomočjo hidravlike.

california_roll_house_2.jpg

Vrata se odpirajo v dveh delih: zgornji del se dvigne nad glavo, spodnji pa se spusti do tal, da se lahko stanovalci ali obiskovalci po stopnicah povzpnejo v notranjost. Ko so vrata zaprta, se za večjo skladnost do vsake podrobnosti zlijejo s zunanjo površino.

roll_house_3.jpg

Elektronsko nadziranje sten in oken

V zgradbo vgrajene steklene plošče lahko stanovalci nadzirajo elektronsko, kar pomeni, da lahko povsem poljubno nastavljajo, koliko naravne svetlobe in toplote prodre v notranjost doma. Tako se lahko prilagodijo vremenskim razmeram in v primeru slabega vremena steklene stene zaprejo in zasenčijo.