Črke in besede v sebi nosijo posebno lepoto, zaradi konstrukcije, oblike in raznovrstnosti pa so dobrodošle tako v moderno opremljenih kot v tradicionalnih prostorih. Izbiramo lahko med čistimi in enostavnimi linijami črk ali pa izberemo posebno okrašen napis, ki odraža naše razmišljanje.

Kontrast v prostoru

Čeprav smo s črkami, besedami in številkami običajno vsak dan obkroženi, bodisi zaradi računalnika in  televizije bodisi z branjem knjige ali časopisa, se jih nekako ne moremo naveličati. Ravno zato so se nekateri oblikovalci odločili, da jih vnesejo tudi v bivalne prostore, saj so povečane črke videti zanimive in osebne, če jih združimo v duhovito besedo. Z besedami in črkami namreč damo pečat celemu prostoru.

letter_h_stor.jpg

Grafično izražene besede so odličen način za dekoracijo prostorov, še posebno, če v sobi želite ustvariti intenzivnejši kontrast. Črke in besede vnesite v interjer na različne načine: omislite si preprogo z motivom iz besed, potiskane tkanine, posteljnino, okrasne blazine in zavese, popisane stenske tapete,  okrasne elemente ali celo manjše kose pohištva, ki so oblikovani v obliki črk.

clipboard01.jpg

Več fotografij bivalnih prostorov, okrašenih z motivi iz tipografije, pa si oglejte tukaj.