Vedno bolj pogosto je hrup še ena izmed vsakodnevnih neprijetnosti v stresnem okolju. Kadar smo hrupu izpostavljeni dalj časa, nas začne motiti in lahko ima celo neugodne posledica za naše zdravje. Že od leta 2007 (od uvedbe linije Silence Force, katere sesalniki so dosegali glasnost 69 decibelov), se Rowenta osredotoča na razvoj učinkovitosti sesanja in zmanjševanja glasnosti svojih sesalnikov.

Z novim konceptom je Silence Force Extreme več kot 15 odstotkov učinkovitejši pri sesanju in dvakrat do petkrat tišji (odvisno od modela) kot Rowenta Silence Force iz prejšnje generacije, ki je bil že zelo tih. Tri decibele manj zaznamo že kot pol tišje delovanje! Silence Force Extreme je z 62 decibeli in močjo 1100 vatov najtišji sesalnik na trgu, učinkovitost sesanja pa je enaka kot pri Silence Force Extreme z močjo 2200 vatov, za kar ima zasluge visoko zmogljiv motor. V današnjih časih je še posebej razveseljiva novica, da je motor sesalnika izdelan v Sloveniji, sesalnik pa je plod francoskega znanja, saj ga izdelujejo v Franciji.

Sesalnik Rowenta Silence Force Extreme se ponaša z izjemno tihim delovanjem, kar je pravo nasprotje običajnemu sesanju, ki je moteče in glasno, še posebno za družine z otroki ali lastnike hišnih ljubljenčkov. Odslej boste lahko pri sesanju brez težav kramljali z družino in prijatelji, otroci bodo lahko v miru gledali televizijo in poslušali glasbo brez slušalk, živali pa ne bodo bežale in se skrivale pred sesalnikom. Celo telefonirali boste lahko, ne da bi vas motil hrup sesanja!