S primerno opremo najprej poskrbimo za to, da se bo otrok v sobi dobro počutil. Poleg učinkovite uporabe in izrabe prostora moramo pri opremi misliti na dejavnosti, s katerimi se otrok ukvarja. Ustvariti moramo kotičke, kjer se bo lahko učil, spal in se ukvarjal s hobiji. Če bodo vse želje otrokovega bivanja v prostoru izpolnjene, se bo otrok z veseljem zadrževal v taki sobi.

orhini_259_1.jpg

Prostor, ki ste nam ga v izrisu posredovali, nam narekuje, da je najbolje čim več elementov potisniti na zunanjo steno sobe. Tako bo prehod od vrat do okna vedno prost, ustvaril pa se bo večji prostor za zunajšolske dejavnosti. Skrajno desno smo postavili posteljo velikosti 200 krat 100 cm. Ob vzglavju postelji sledi predalnik, ki hkrati služi kot nočna omarica. Nad njo so nanizane police, na katerih lahko otrok razkazuje modele plovil.

orhini_259_2.jpg

Med posteljo in pisalno mizo so urejene vgradne omare za oblačila. Sledi velika miza z odlagalnimi površinami, ki se zajedajo v del garderobne omare. Nad mizo smo postavili model ladijskega krmila. Na levi steni smo nanizali dolge nizke omarice, ki so namenjene za shranjevanje in razkazovanje otrokovih hobijev.

orhini_259_3.jpg

Ker tudi barve na otroka delujejo spodbudno, smo sobo opremili v morskih barvah. To smo dosegli s kombinacijo belo-modre z rdečo.

Jernej Orhini, notranji oblikovalec