Sicer pa ima že pogled na vodo, ki se pretaka po steni, sproščujoč učinek. Poleg tega ima tekoča voda v določenem prostoru v domu pozitiven vpliv na naše počutje tudi po naukih vastuja in feng shuja.

Položaj

Najprej se moramo odločiti, kateri prostor bi bil najprimernejši za vodno steno. To steno moramo potem zaščititi oziroma narediti vodoodporno. To najlažje naredimo tako, da jo obložimo s ploščicami, ki jih prekrijemo s ploščami iz pleksi stekla. Izberite dekorativne ploščice v lepi barvi, ki je v kontrastu z barvo stene. Pri dekoraciji si lahko pomagate s kovinskimi dodatki. Pod steno je lahko ribnik, ki se ujema z njo. Preverite, če ima kakšne razpoke, in jih zapolnite z malto, da ne bo puščal.

vodni_zid.jpg

Gradnja

Štiri ploščice z akrilnim lepilom pritrdite na štiri vogale plošče pleksi stekla. Dva velika nosilca v obliki črke L pritrdite na steno, kamor bo pritrjen vrh vodne stene. Ribnik namestite na tla neposredno pod vodno steno. Vanj namestite črpalko. Plastične cevi naj potekajo vzdolž zadnje strani plošče iz pleksi stekla in na vrhu segajo preko nje. Namestite jih, tako da bo voda lepo tekla po pleksi steklu. Ploščo pleksi stekla lahko dodatno utrdite s kamni, ki jih postavite po ribniku. Ti kamni bodo tudi skrili črpalko.

vodni_zid1.jpg

Ribnik napolnite z vodo in aktivirajte črpalko, da bo voda krožila. Če imate črpalko na baterije, je takoj pripravljena, če pa ne, jo morate najprej priključiti. Sedaj lahko uživate v svoji vodni steni.

Kako so videti različne vodne stene, si lahko ogledate tudi v naši fotogaleriji. Morda se boste tudi sami navdušili nad njimi in si omislili kakšno za svoj dom.