Stari in dotrajani kovčki, ki bi sicer najverjetneje pristali v smeteh, naj postanejo sodoben del vašega doma. Več kovčkov lahko na primer vstavite enega  nad drugim v kovinski ali leseni okvir, izdelan po meri, in že imate omaro s predali za hrambo raznovrstnih predmetov. Namesto tega kovčke brez okvirja le postavite na manj prehodno mesto v prostoru ali pa iz njih izdelajte uporabne kose pohištva.

Prostor za shranjevanje

Trpežno izdelani in čvrsti kovčki, ki smo jih včasih uporabljali za pakiranje oblačil in druge potovalne opreme, odražajo poseben stil. Zaradi tega jih ne vrzite stran, ampak jih raje predelajte v vintage kose pohištva: iz njih lahko ustvarite prostor za shranjevanje odej, posteljnine, igrač ali denimo knjig. Ob vznožju postelje v spalnici in otroški sobi postavite nižjo klop, na katero zložite enega ali več izpraznjenih in očiščenih kovčkov, ki vam bodo služili tudi kot dekoracija.

suitcase_drawers.jpg

Klubska mizica

Trdni potovalni kovček v vintage stilu lahko spremenite tudi v klubsko ali navadno mizo. Vse, kar morate storiti, je, da na spodnjo stran kovčka pritrdite montažne noge mize. Uporabite lahko tudi dva kovčka, ki se med seboj ne ujemata, da bo miza bolj stabilna. Novo mizo umestite zraven postelje kot nočno omarico, v dnevno sobo kot klubsko ali stransko mizo oziroma drugam.

Postelja za psa ali mačko

Zgornji del kovčka odprite in ga zataknite tako, da se ne bo mogel ponovno zapreti. V kovček nato dodajte mehko blazino ali odejico, ki se bo prilegala njegovi velikosti, in vanj pospravite živalske igrače. Ležišče za vašega hišnega ljubljenčka lahko premikate iz sobe v sobo ali pa ga vzamete s seboj na potovanje.

pet_bed.jpg

Umetniška skulptura

Več kovčkov v vintage stilu postavite v vertikalni liniji v prostor, ki ga želite poudariti; ali pa jih zložite horizontalno drug ob drugem. Obložite jih s prozornim steklom ali akrilom, če želite, da je obrabljen del kovčka manj viden.

Več fotografij vintage kovčkov, spremenjenih v uporabne kose pohištva, pa si oglejte tukaj.