Avstralski videz

Hiša je na prvi pogled videti kot vse druge, ko pa si jo ogledamo pobliže, lahko opazimo razlike. Prva značilnost, ki pritegne pozornost, je premočrtni načrt zgradbe. Ta temelji na agrikulturni konstrukciji in upošteva integracijo med zgradbo in obdajajočo pokrajino, saj se zgleduje po časih, ko so hiše, predvsem velike farme, snovali predvsem tako, da so bile uporabne. Arhitekti so namreč poskusili ustvariti značilno avstralsko zunanjost. Ob hiški, v katero je zajeta paleta naravnih materialov in obrtniške spretnosti, se lahko zares spomnimo avstralskih nadaljevank iz naše mladosti, v Avstralcih pa se verjetno prebudijo spomini na otroštvo.

agricultural_construction4.jpg

Z oken se ponuja pogled na značilno avstralsko pokrajino, ki obkroža hišo. Vendar pa so materiali, iz katerih je zgrajena, tudi takšni, ki jih ne bi pričakovali, na primer jeklo, beton in omet. Seveda pa ne sme manjkati niti les, ki poskrbi za prijazno vzdušje in dobrodošlico.

agricultural_construction2.jpg

Mešanica tradicije in modernega

Bele zavese, črni okvirji oken in na splošno temen interjer se zlivajo v popoln kontrast. Široka steklena okna idealno poustvarjajo impresijo širokega prostora in hkrati omogočijo čudovit pogled na okolico. Notranjost je edinstvena mešanica tradicije – ki jo predstavljajo naravni materiali – in modernega – ki jo predstavlja živobarven del hiše z modernim pohištvom, velikimi slikami in dekorativnimi predmeti.

agricultural_construction2.jpg

Ta lepa lesena hiša je pravzaprav družinski dom, ki ga moramo občudovati v njegovi preprostosti.