Glede na logistiko prostora vam svetujem, da najprej naredite pregrado med vhodnimi vrati in dnevno-spalnim prostorom. Za to imate dva razloga: prvič, da se ustvari nekakšna bariera med obema, in drugič, ker boste lahko na tak način tudi v predsobi dobili kot za garderobne omare. Na tako majhni kvadraturi pa je treba vsak centimeter maksimalno izkoristiti. Ožjo omaro za čevlje lahko umestite tudi pred kopalnico.

Dnevna oziroma spalna soba je tako ločena od drugega dogajanja, predlagam pa kar vgradni TV-sprejemnik, na hrbtišče kuhinjske stene. Če dobro preverite vire, boste na internetu za kombinacijo kavč-postelja-omara našli veliko modernih sistemov, tudi tiste zložljive, namenjene prav za majhna stanovanja. Nekateri med njimi so tehnološko tako dovršeni, da je prestava med enim in drugim elementom pohištva zelo enostavna, in kar je nadvse pomembno, tudi neopazna. Seveda je takšna kombinacija precej draga. Kljub temu se za daljše obdobje tudi to izplača.

Kuhinja je umeščena v obliki črke L, na eno steno pa so vpete še ožje odprte police. Jedilna miza se lepo prilega v kot ob oknu.

Darja Hughes, dipl. design. inter.

www.design-hughes.si