V kotu takoj za vrati bi imela TV, v nadaljevanju ob steni pa moderen dnevni sestav s kakšno osvetljeno vitrino. Vendar, naj še toliko iščem, kotnega elementa ne najdem pri nobenem izvajalcu, razen pri Alplesu, njihove elemente pa imam že zdaj. Rada bi nekaj kosov, ki bi poživili prostor, hkrati pa bo omogočili tudi nekaj prostora za shranjevanje porcelana itd. Steno in kot levo od vrat bi pobarvala v nekoliko močnejšo oranžno barvo, preostalo pa v svetlo rumeno. Po tleh je položen laminat v barvi temne češnje, kuhinja pa je v kombinaciji češnja-bež. Ali mi lahko svetujete postavitev, ki bi nama pričarala domačnost in hkrati estetski pogled, saj bova kar nekaj časa preživela v tem prostoru? Zahvaljujem se za nasvet! Jera

Vaša pritlična soba vam z želenim programom v prostoru s kuhinjo, jedilnico in hkrati s sedežno garnituro in TV pravzaprav ne omogoča veliko možnosti.
Pravzaprav je to, kako so že umeščeni kuhinjski elementi in jedilna miza s stoloma, edina možnost postavitve sedežne garniture.

Predlagam vam, da so pohištveni elementi nizki, po možnosti enaki, kot so obstoječi. Če bi želeli umestiti moderno minimalistično pohištvo, bi morali obstoječe pohištvo odstraniti.

Menim, da bi verjetno laže našli povsem nov program pohištvenih elementov, ki bi bili v povezavi z videzom novih kuhinjskih elementov. Predlagam vam, da steno nasproti sedežne garniture pobarvate enako kot vse ostale stene – domnevam, da bele barve. Če pa vztrajate pri obarvani steni, potem naj bo to nežnejša barva, nikakor ne močna rdeča ali oranžna! Prostor je premajhen in prenatrpan z opremo, da bi bile močne barve v tem prostoru prijazne.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.