Kakovost izdelkov in prilagodljivost pri dobavi sta prepričali avstrijskega investitorja, ki želi projekt končati že v sredini septembra. Jelovica, ki spada med vodilne ponudnike lesenih oken v tem delu Evrope, je tako pridobila novo referenco za sklepanje bodočih poslov v Avstriji.

Naselje 26 mansardnih hiš v velikosti 80 kvadratnih metrov je namenjeno ponudbi znanega turističnega središča Flachau, ki je v zimskem času priljubljeno tudi pri Slovencih. Gre za 340 lesenih oken Jeloterm z dvojno zasteklitvijo in 26 vhodnih vrat Futura Classic 103, ki so jih v Jelovici izdelali v šestih tednih. Nekatera okna imajo dodatke, kot so križi, saj je naselje zasnovano v starem alpskem slogu, ki se mu je Jelovica znala prilagoditi. Jelovica je posel dobila na podlagi dobrih referenc in priporočil. Med vsemi ponudniki, domačimi in tujimi, je avstrijski investitor izbral slovenska okna in vrata predvsem zaradi kakovosti izdelkov in prilagodljivosti pri dobavi, saj je prvi kompleks že opremljen, celoten projekt pa nameravajo končati v sredini septembra letos.

Kot so povedali v podjetju Jelovica okna, zaradi krize, ki se kaže na vseh trgih, večjih projektov za stavbno pohištvo ni veliko, prodaja se večinoma končnim kupcem. Projekti, kot je ta v Flachauu, so dober primer, da sta lahko kakovost izdelka in tradicija proizvajalca odločilnega pomena pri sklepanju večjih pogodb tudi na zahtevnih trgih. Vsekakor je projekt odlična referenca Jelovice za pridobivanje novih poslov v sosednji Avstriji, ki je z lesenimi izdelki močno zasičen trg.