Indija je prelepa dežela, polna prekrasnih barv, vzorcev in oblik. Zato ni čudno, da je indijski stil zelo zaželen tudi v notranjem oblikovanju. V nadaljevanju si oglejte smernice, kako elegantno opremiti prostor v posodobljenem indijskem stilu.

Zidovi i barve

Bogate in eksotične barve so idealne, da dosežete vtis Indije v svojem domu. Topla barvna shema je najboljša rešitev, saj v njej prevladujejo barve, kot so rdeča, vijolična in oranžna. Teh barv se nikakor ne bojte kombinirati, pazite le, da ne izberete preveč živih odtenkov. Če želite dodati okrasne detajle v drugih barvah, pa izberite zlate, bež, kremasto rjave, temno zelene ali modre odtenke.

india_suite.jpg

Vzorci

Vzorci so pomemben del indijskega dizajna; bogate tapete v geometrijskih, cvetličnih ali rastlinskih vzorcih (paisley) bodo lepo okrasile prostor in mu podarile živahen značaj.

Tla in pohištvo

Za talne obloge so najprimernejše tiste iz temnega lesa ali pa nevtralno obarvane keramične ploščice. Čeznje položite pleteno preprogo v živem indijskem stilu, da bo soba videti toplejša. Prav tako naj bo temne barve leseno pohištvo, ki naj ima izrezljane okraske. Indijsko pohištvo je namreč masivno in rustikalno ter na pogled nekoliko obrabljeno. Tikovina je odlična izbira, saj je pohištvo iz nje izrazito odporno in trpežno.

indian_interior_design_hallway.jpg

Dekorativne blazine

Indijski dizajn interjerja ima rad sproščeno in neformalno podobo, zato v prostor vnesite veliko okrasnih blazin v različnih velikostih in barvah.

Tkanine in dodatki

Pametna uporaba tkanin je prav tako pomembna. Indijske tkanine uporabite za zavese, blazine, zidni okras, baldahin, z njimi pa lahko prekrijete tudi posteljo ali kavč. Omislite si avtentični indijski sari ali batik – tradicionalno poslikan tekstil, ki ga sicer uporabljajo tudi za izdelavo indijskih oblačil.

indian_style.jpg

Različni dodatki pa so pika na i, ki zaokrožuje izviren indijski stil. Poiščite lepo izrezljane lesene kipce, stenske umetnine ali druge okraske ter svetila in držala za sveče iz kovanega železa. Na vidno mesto razstavite ornamente s podobo slona ter religiozne indijske slike, kipe in rezbarije.

Več fotografij notranje opreme v indijskem stilu pa si oglejte tukaj.