Protivlomne varnostne nalepke

V okolico doma lahko nastavite poceni kopijo varnostne kamere, ki je videti kot prava kamera. Namesto tega pa lahko tatove prelisičite tudi tako, da na vidno mesto ograje, zraven vseh vhodov ali na balkonska vrata za hišo, nalepite opazno nalepko, na kateri piše, da je objekt pod videonadzorom ali da objekt varuje varnostno podjetje. Potencialni tatovi bodo verjetno dvakrat premislili, ali naj poskusijo vlomiti ali ne.

Zunanje luči, ki zaznavajo gibanje

V okolico doma, na dvorišče in pred garažo, namestite svetila ali reflektorje, ki se avtomatično vklopijo, ko zaznajo gibanje telesa. Vsakega obiskovalca, ki bo ponoči stopil na vaše zemljišče, bo najprej osvetlil šop umetne svetlobe, na katero so tatovi tako občutljivi. Najraje imajo namreč gosto zarasle vrtove, kjer se lahko brez težav skrijejo za grmovjem in neopazno opazujejo vaš dom.

motionoutsidelights.jpg

Pametni brezžični alarmni sistem

Poceni rešitev za odganjanje nepridipravov je tudi cenejši alarmni sistem, ki za delovanje ne potrebuje ožičenja. Ker je alarm brezžičen, ga lahko vgradite zelo enostavno in hitro. Detektorje nastavite v bližino oken in vrat, tako da bodo sprožili alarm, če bo kdo poskušal vstopiti v notranjost. Za izklapljanje in vklapljanje alarma nastavite štirimestno kodo.

Alarm v zaustavljalcu vrat

Imate zunanja vrata, ki jih poredko uporabljate? Če se bojite, da bi tatovi poskušali skoznje vstopiti, medtem ko spite, pod vrata na notranjo stran namestite talni zaustavljalec vrat, v katerega je vgrajen skrit alarm. Alarm bo takoj, ko zazna premikanje vrat, začel oddajati glasen zvok in z njim opozoril vas in nepridiprave, naj opustijo slabe namere.

doorstopalarm.jpg

Manjši sef skrijete

Če imate doma vrednejše predmete, na primer nakit in denar v gotovini, vam priporočamo, da ga pospravite v jekleni sef. Sef je lahko zelo poceni, saj je bolj pomembno kot to, kako trpežen je, kam ga skrijete. Prostor za hrambo manjšega sefa lahko vgradite v steno, območje pa prekrijete s sliko, ali pa prostor za sef vgradite kar v tla, ki naj bodo seveda na koncu videti takšna kot prej.