Najpomembnejše je, da si priskrbite zares udobne sedeže. Zelo težko smo namreč sproščeni, če ne sedimo udobno. Namesto oblazinjenih stolov si lahko, če imate dovolj prostora, omislite viseč gugalni stol za eno ali dve osebi.  Manjšim balkonom pa se lepo podajo nižje kotne klopi ali preprosti stoli. Preden kupite novo balkonsko pohištvo, morate tudi upoštevati velikost balkona ali terase. Na večje lepo pristaja vrtna miza, ki ji lahko dodate še senčnik.

Rastline

Najlepša balkonska dekoracija so cvetlice, zelenje in druge rastline. Lahko se odločite za viseče posode z enoletnicami saj boste tako najlepše okrasili balkon. Namesto balkonskih rož in svoje najljubše zelenjave se lahko odločite tudi za gojenje kaktusov, ki ne zasedejo veliko prostora, a so videti zelo lepi.

balcony_design.jpg

Elegantna dekoracija

Ustavite si mirno okolje, v katerem boste vonjali nežen vonj rož in se lahko sprostili. Dober način, kako polepšati balkon, je tudi balkonska preproga. Izberite barvo preproge kot tudi barvo motiva in pohištva v vašem najljubšem stilu. Če imate dovolj velik balkon, lahko nanj postavite tudi dekorativne skulpture ali kipe. Balkonske stene pa po želji okrasite z visečimi okraski.

simple_yet_amazing_apartment3.jpg

Izberite samo takšno dekoracijo, ki se barvno ujema z ureditvijo balkona. Če vam podaljšani prostor stanovanja ne daje dovolj zasebnosti, si omislite dolge zavese, rolete ali druge pregrade, ki zastirajo pogled. Poleg teh imate na voljo tudi veliko drugega balkonskega okrasja, ki ga lahko izdelate sami ali pa ga najdete kar v domu., od svečnikov in okrasnih posodic do udobnih blazin za sedež. Bodite pozorni, da se dekoracija ne poškoduje na soncu ali dežju ter da je ne odpihne že najmanjša sapica.