Vinsko klet so v nepremičninski družbi Engel & Völkers Mallorca, ki je lastnik objekta, želeli preurediti v udoben dvonadstropni dom, ki ga bo lažje prodati. Zato so najeli lokalne arhitekte in gradbenike, da klet modernizirajo in generalno spremenijo: rezultati so nov vodovodni sistem, nova električna napeljava, talno ogrevanje in ne nazadnje moderni bivalni prostori, ki so še vedno videti tradicionalni.

stone_house_mallorca.jpg

Kamen, ploščice iz marmorja in les

Hiša je odličen primer uporabe tradicionalnih gradbenih materialov, kot so veliki kamniti bloki, ploščice iz marmorja in močni leseni tramovi. Iz izpostavljenih kamnov so izdelane stene, ki so na določenih delih dokončane z ometom, da je kontrast med tradicionalnim in modernim opaznejši. Tla so obložena z marmornimi ploščicami, strop pa s toplimi lesenimi deskami.

stone_house_mallorca_2.jpg

Tradicionalni prostori in lokalni šarm

Prostori tekoče prehajajo iz enega v drugega, nad vrati pa lahko občudujemo elegantne kamnite oboke. V dnevni sobi najdemo kamin, ki se lepo ujema s temnim pohištvom, kamnitimi stenami in okrasjem v tradicionalnem stilu.

stone_house_mallorca_3.jpg

Poleg osrednjega dnevnega prostora so na 721 kvadratnih metrih površine urejene še štiri spalnice, glavna spalnica z garderobno omaro, kopalnice, obložene s keramičnimi ploščicami, kuhinja z najsodobnejšo kuhinjsko opremo in aparati ter prostorna zunanja terasa.