Trendi opremljanja interjerja za leto 2012 združujejo udobje, edinstvene barvne kombinacije in zanimive ideje notranje opreme za zelo osebno, mirno in moderno okrasitev doma. V modi je nenavadna združitev temnih in svetlih barv, eksotičnih, tradicionalnih ter razkošnih materialov, ravnih linij in pustolovskih oblik.

Veličastne trendovske barve

Zanimive in osebne zasnove bivalnih prostorov bodo vključevale tudi svetleče tkanine, gladke in bleščeče površine ter živahne barve v kombinaciji z elegantnimi sivimi, belimi, zlatimi in srebrnimi toni. Ideje notranjega opremljanja bodo izhajale iz veličastnih barv, kot so smaragdna, rubinasta, ametistno vijolična, safirno modra, zlato rumena, živo turkizna, kremasto rjava in koralno rdeča.

2012_interior_trends_2_a.jpg

Mešanje različnih tekstur

Ne bodo smele manjkati predvsem svilnate tkanine, razkošna volna, kombinacija žameta in opeke ter nerjavečega jekla in lesa. V ospredju bodo atraktivni kontrasti in mešanje dekorativnih elementov iz kamna in svetleče plastike, kovine, lesa oziroma tkanin.

2012_interior_trends_2_b.jpg

Trendi za naslednje leto predvidevajo tudi velika ogledala na izpostavljenih mestih prostora, svetleče ploščice za oblaganje sten in tal ter čudovite stenske tapete s kristali ali srebrnimi podrobnostmi, ki po prostoru odsevajo svetlobo. Motivi na tapetah so navdihnjeni z rastlinskimi (cvetovi, listi) ali abstraktnimi vzorci.

2012_interior_trends.jpg

Topli in udobni materiali

Moderni so topli in udobni materiali, ki so videti luksuzno: marmor, les, usnje, steklo, volna in visoko kvalitetna plastika. Dobrodošle so izrezljane podrobnosti v lesu, unikatna svetila in vsaj en razkošni lestenec.

Več smernic notranjega dijazna za leto 2012 pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.