Uberete lahko še tretji pristop: posteljo poskušajte dizajnersko in strateško vklopiti v stanovanje.

Posteljo ogradite s pohištvom

Takšno rešitev namreč omogočajo postelje, ki jih umestite v kotičke svojega doma in ogradite s pohištvom ali steno. Izkoristite vsak centimeter prostora, ki ga drugače ne uporabljate, in okoli postelje postavite omare, police in drugo pohištvo, saj bo le-to hkrati tudi dodatno ogrevalo območje za spanje. Takšne postelje ne morete kupiti, lahko pa jo daste izdelati mizarju – vloženi trud bo prostoru zagotovo prinesel poseben pečat.

postelja_v_nisi.jpg

Posteljo ločite z zaveso ali dekorativnim zaslonom

Spet druga možnost za skrivanje postelje je, da posteljo umestite ob steno, od preostalega prostora pa jo ločite z zaveso, ki jo obesite na pritrjeno nosilno palico. Namesto zavese lahko uporabite tudi okrasne zaslone, ki pregradijo prostor na dva dela. Zaveso čez dan zagrnete, da je soba videti bolj prečiščena.

Izkoristite podstrešje

Če so bivalni prostori v vašem domu podstrešni, izkoristite nižji strop, tako da podenj namestite posteljo neposredno ob steno. Če imate visok strop, pa izkoristite vertikalni prostor: izberite pograd ali pa pod in nad posteljo postavite ali vgradite še drugo pohištvo, na primer predale ali police za shranjevanje.

postelja.jpg

Posteljo zakrijte

Dobesedno. Na posteljo v manjših stanovanjih, ki je denimo del odprtega dnevnega prostora, čez dan položite pregrinjalo in čezenj okrasne blazine ali druge predmete, ki vam sicer zavzemajo prostor.