Stopnišče iz minimalističnega stekla

Trenutno so izjemno trendovska stopnišča iz stekla. Delujejo zelo moderno, lahko bi rekli celo minimalistično, poleg tega pa so primerna tudi za manjše prostore. Njihove linije so po navadi ravne in čiste, steklo pa je laminirano, zato se ne more zlomiti. Poleg tega je površina stekla obdelana tako, da ne drsi. Za še boljši vizualni učinek izberite stekleno stopnišče z vgrajenimi svetili.

Stopnišče iz umetelno oblikovane kovine

Stopniščna ograja je lahko pravo umetniško delo, če mojster kovino oblikuje v vrsto dekorativnih oblik (na primer vitic vinske trte). Takšna stopnišča so primerna za bolj klasične in elegantne interjerje. Čeprav poskušajo doseči videz starega jekla, pa hkrati delujejo povsem moderno. Poleg tega ograja nima nobenih ostrih robov.

0811staircases.jpg

Lesena preobleka za staro stopnišče

Če je vaše stopnišče obrabljeno in neprivlačno, ne želite pa ga zamenjati vsega, lahko kupite samo leseno preobleko. Namestite jo lahko tudi sami, in sicer tako, da posamezne dele, ki so prilagojeni velikosti vašega stopnišča, pritrdite na vsako stopnico posebej. Na voljo so različne vrste in barve lesa.

Zamenjava ograje s stekleno

Morda pa bo vaše stopnišče delovalo privlačnejše, če zamenjate ograjo. Če želite navidezno pridobiti več prostora, predvsem pa na stopnišče pripeljati več svetlobe, izberite ograjo iz laminiranega stekla. Na voljo so celo ograje, ki jih po delih lahko namestite sami.

0811staircases_01.jpg

Stopnišče kot spiralna skulptura

Če nimate veliko prostora, se odločite za stopnišče, ki je oblikovano spiralno. Spirale so lahko različno široke ter se zavijajo tako v smeri urinega kazalca kot tudi obratno. Njihova prednost je, da s pravilno izbiro delujejo kot prava vertikalna skulptura.

Stopnišče iz rustikalno oblikovanega lesa

Za izjemno domačno vzdušje so seveda še vedno moderna zdaj že klasična stopnišča iz rustikalno oblikovanega lesa. Njihov videz pa lahko popestrite z izbiro manj znane vrste ali barve lesa.

0811staircases_02.jpg

Stopnišče s plavajočimi stopnicami

Če nimate majhnih otrok in hišnih ljubljenčkov, želite pa tudi, da vaš dom deluje prostornejši, za svoje stopnišče izberite model z odprtimi (plavajočimi) stopnicami. Takšna stopnišča so zadnje čase čedalje bolj priljubljena, če so iz stekla in kovine, pa deluje izjemno moderno.