Oglejte si nekaj idej, kako lahko opremite težavni prostor, kjer se stikata steni.

Postavite kot v središče

Namesto da bi bili koti v vašem domu prezrti in na hitro odpravljeni, jih postavite v središče, tako da vanje umestite neobičajne umetniške kose. Na zgornji fotografiji je na levi strani na primer zanimiva skulptura, ki lahko služi kot neke vrste miza. Na desni strani je veliko umetniško delo, ki v prostor vnese dramatičnost, hkrati pa ne zasede veliko prostora, tako da je v kotu prostor tudi za oblazinjen sedež.

Spremenite ga v domačo pisarno

Če hočete v polnosti izkoristiti prostor, lahko omaro v kotu priredite tako, da je v njej prostor za računalnik, dokumente in druge stvari, ki jih potrebujete za delo. Tako boste imeli domačo pisarno, ki pa jo lahko po potrebi skrijete, če nočete, da bi otroci brskali po vaših stvareh ali pa če ne želite, da ves dan v vas strmi računalniški zaslon, ki vas opominja, koliko dela še imate.

jordan_ferney_corner_office_590.jpg

''Pisarna'' v kotu pa je lahko tudi odkrita. V kot v bližini okna, ki ponuja dovolj dnevne svetlobe, lahko na primer postavite estetsko starinsko mizo in stol ter prostor deloma zagradite z visoko odprto kovinsko knjižno omaro, ki ne zapira poti dnevni svetlobi, hkrati pa ponuja prostor za shranjevanje in odlaganje dokumentov in drugih predmetov.

Koti v kopalnici

Celo kote v kopalnici lahko dobro izkoristite, na primer z omarico med umivalnikom in vrati. Nanjo lahko odlagate brisače ali oblačila, lahko pa služi tudi kot prostor za dekoracijo. Takšne omarice lahko kupite ali pa si jih daste izdelati po meri.

organize_it_corner_bathroom.jpg

Udoben kotiček za spanje

Poševne stropne stene v podstrešnih sobah ponujajo idealen kotiček, kamor lahko umestite posteljo. Tako se boste počutili, kot bi imeli svoj varen ''brlog'' za spanje. Preostali prostor lahko zapolnite s predali in omaricami. Mrtev kot v veži ali bližini stopnic pa lahko preuredite v prostor za shranjevanje, ki ga okrasite z zavesami.

Če si želite ogledati še več fotografij okusno urejenih kotov, si oglejte našo fotogalerijo.