Preproge

Otroci po hodniku tekajo in se lovijo in pri tem jim tudi kdaj spodrsne. Preproge ali tekstilne talne obloge - za razliko od keramičnih ploščic ali parketa - povzročajo več trenja, zato na njih manj drsi, kar seveda pomeni manj padcev. Če pa otrok vseeno pade, bo vsaj pristal na mehkejši podlagi. Poleg tega preproge vpijejo tekočino, če se kaj polije po tleh, zato vašemu otroku ne bo zdrsnilo na mokrih tleh.

orange_carpet_for_hallway_by_stainmaster.jpg

Zaobljeni robovi in vogali

Poskrbite, da bodo imeli vsi predmeti in kosi pohištva na hodniku ter pri vratih zaobljene robove. To lahko naredite tudi sami, in sicer tako, da jih obrusite. Na robove lahko namestite tudi posebne mehke obloge, tako da se otroci tudi takrat, če padejo na rob, ne bodo poškodovali.

ogzdooooiu.jpg

Prepreke

Bolje je, da na hodniku ni različnih predmetov, ki predstavljajo ovire, saj se lahko malčki obnje spotaknejo ali zabijejo, lahko pa kaj tudi pade nanje. Prazni hodniki se sicer kar sami ponujajo otrokom, da jih uporabijo za igralni prostor, vendar pa prepreke vseeno predstavljajo večjo nevarnost.

11141_1.jpg

Varnostna vratca v bližini stopnic

Veliko hodnikov vodi do stopnic, kar lahko pomeni nevarnost za tiste malčke, ki stopnic še ne znajo uporabljati. Pred stopnice lahko postavite varnostna vratca, ki majhnim otrokom preprečujejo dostop do stopnic. V tem primeru v bližino ne postavljajte omaric ali drugih kosov pohištva, saj lahko otroci splezajo po njih.