Geometrijski pristop

Družinska hiša, ki jo je je zasnoval lokalni arhitekturni biro Micheas Architectos, meri 300 kvadratnih metrov. Njena zunanjost je povsem geometrijska, kar je še posebno zanimivo na vhodni strani; arhitekti pa so se poigrali tudi z usklajevanjem različnih nevtralnih odtenkov, ki tako delujejo veliko bolj živahno. Pravzaprav nepričakovano ustvarjajo prave kontraste, ki tako interjer kot tudi teraso oziroma vrt spremenijo v edinstvena.

 

m_house_03_2.jpg

Čeprav so arhitekti uporabljali same znane pristope, materiale in barve, so jih kombinirali tako, da dom še vedno deluje nadvse poseben, vendar na prav nič vsiljiv in še vedno domačen način. Glavni vhod je denimo nepričakovano visok, kar povsem spremeni videz ograje. Toda njegova višina hkrati ustvarja zanimiv učinek z dvema deloma fasade za njim, ki sta sorazmerno še višja, poleg tega pa spet drugačne barve. To je zelo enostavna ideja, ki pa daje izjemen vizualni učinek.

Praktična notranjost

Notranjost hiše je zasnovana predvsem praktično. Tako moderen velik dnevni prostor se lahko z odprto panoramsko steno ob lepih dnevih podaljša na teraso. Zajema tako kuhinjo kot tudi jedilnico in prostor za posedanje, poletna jedilnica pa je tudi na terasi. Zanimivo je tudi stopnišče, ki je oblikovano kot skulptura in je zato izvirna dekoracija doma.

 

m_house_10.jpg

Več fotografij tega mehiškega domovanja pa si oglejte tukaj.