V oblikovalskem podjetju Scirocco sta oblikovalki Franca Lucarelli in Bruna Rapisardi zasnovali radiatorje, ki ne služijo več samo ogrevanju, temveč predstavljajo tudi edinstvene kose pohištva, ki vsak prostor elegantno okrasijo. Inovativni radiatorji so primerni za vse bivalne prostore, od kopalnice, dnevne sobe do hodnika ali domače pisarne.

hot_artistic_wall_radiator.jpg

Različni materiali in oblike

Čiste in enostavne linije radiatorjev v različnih barvah ter sodobne kvadratne in pravokotne mreže iz tartana počasi zamenjujejo standardne bele radiatorje. Dizajnerski radiatorji vse bolj spominjajo na ogledalo ali umetnino kot pa na sredstvo za gretje; ogledala in police za shranjevanje pa so lahko že vgrajene v ogrodje. Izdelani so lahko iz različnih materialov: stekla, brušenega jekla, dekorativne opeke ali aluminija.

radiator_4.jpg

Prostor v interjerju

Na privlačen način združeni materiali, geometrijske oblike in barve radiatorjev ne smejo manjkati v nobenem stilsko urejenem domu. Ker so okrasni radiatorji kombinacija praktičnosti in atraktivnosti, jih postavite na vidno mesto v domu in jih ne prekrivajte. Radiatorji italijanskega podjetja Irsap so  že na pogled zanimivi in prav čudoviti, saj imajo razgibano valovito obliko ali pa so posebnih linij, pridobljenih iz križanja črt.

Spet drugi so narejeni, da opravljajo posebne funkcije znotraj stanovanja, recimo potekajo okoli vogalov, omehčajo videz kotov ali pa iz njih sestavimo omaro z odprtimi policami. Služijo predvsem kot prostor za shranjevanje, ogledalo in okrasni elementi.

radiator_5.jpg

Več fotografij interjerjev z najnovejšim dizajnom radiatorjev pa si oglejte tukaj.