Bolj verjetno je, da boste imeli pri opremljanju prostora s črnim pohištvom več težav, kot če bi izbrali svetlega. Pri barvnem usklajevanju si lahko pomagate z naslednjimi idejami.

Monotoni barvni odtenki

Črno pohištvo najpogosteje kombiniramo z monotonimi barvnimi odtenki. Monotoni odtenki so po navadi nevtralni in nevsiljivi, zato se lepo ujemajo s črnimi elementi v sobi. Priporočljivo je, da izberete samo eno barvo, a v različnih teksturah in odtenkih. Z monotonimi odtenki lahko poudarite določene predmete. Na preprogah, vazah in blazinah lahko na primer uporabite različne vzorce in teksture v tej barvi.

master_living_room_furniture_design_ideas.jpg

Živi, svetli odtenki

Tudi živahne in svetle barve so krasna izbira, saj se lepo ujemajo s črnim pohištvom. Ker pa so tudi ti odtenki tako močni kot črno pohištvo, jih raje uporabljajmo v manjši meri – ne po celi sobi, ampak morda le na eni ali dveh stenah. Lahko na primer izberete steno, ki je na bolj poudarjenem mestu – na primer tam, kjer imate kamin – in jo dekorirate v živahnih barvah, kot so rdeča, svetlo vijolična, temno rožnata ali morsko modra.

brown_black_living_room_furniture_design.jpg

Teksture in vzorci

Tudi teksture in vzorci v različnih barvnih shemah se lepo podajo v sobo s črnim pohištvom. Njihova prednost je, da vas ne omejujejo pri izbiri barve. Lahko si na primer izberete dve barvi, kot sta rdeča in bela, in stene pobarvate z njima. Ali pa se odločite za drzne vzorce ali za drobne vzorčke, ki zajemajo celo lestvico barv. Teksturo lahko dobite z uporabo različnih tehnik, kot je na primer pleskanje z gobico ali krpo. Pazite le, da z vzorci in teksturami ne boste pretiravali.

Več barvnih kombinacij s črnim pohištvom pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.