Voda

Električni ročni vrtalniki nikakor ne smejo priti v stik z vodo, tako kot tudi vse druge električne naprave ne. Ko vrtalnik držite v roki, zato ne smete stati na dežju, vlažni ali zmočeni površini. Tveganje poškodbe zmanjšate, če na vlažno površino prislonite leseno paleto ali drug suh izolacijski material.

Izolacija

S pravilno ozemljenim in izoliranim električnim ročnim svedrom zmanjšate nevarnost, da vas resno strese elektrika. Neozemljeno orodje predstavlja hudo tveganje za uporabnika in lahko celo povzroči požar, če pride do kratkega stika.

sveder_varnost_2.jpg

Primerna velikost in vrsta

Izredno pomembno je, da uporabljate ustrezno velikost in tip svedra in njegove glave za zahtevano opravilo, da se orodje med delom ne zlomi ali kako drugače pokvari. Glava vrtalnika naj bo vedno ostra, zato orodje shranjujte na varnem in suhem mestu, stran od prahu in umazanije.

Kabli

Vedno preglejte kable svedrov, preden jih začnete uporabljati, saj so lahko obrabljeni ali poškodovani. Vrtalnika s takim kablom ne smete uporabljati, saj lahko pride do požara. Pazite, kako priključujete morebitne podaljške, pred začetkom dela pa si nadenite tudi zaščitna oblačila.

sveder.jpg

Delovna površina

Delovna površina se ne sme premikati, medtem ko delate, stabilno stati pa morate tudi vi. Če boste imeli trdno podlago, čvrst oprijem in zbrane misli, se lahko izognete resni poškodbi.