Zelo osebno družinsko zatočišče v Malibuju je polno intimnih prostorov, naravnih materialov, zemeljskih barv in ročno izdelanih podrobnosti. Obliko hiše sta zasnovala arhitekta Stephen Samuelson in Harry Perez Daple, prostore pa je opremila notranja oblikovalka Judith Lance.

will_jada_pinkett_smith_home_exterior_lg.jpg

Družinska palača

Na stotine mojstrov obdelovanja lesa, zidarjev, kovinarjev, kamnosekov in dekoraterjev je prispevalo svoje strokovno znanje in pustilo pečat v tem unikatnem domu. Večina pohištva in dekoracije je izdelana ročno, zaradi česar je tudi 25.000 kvadratnih metrov velika hiša presenetljivo intimna ter idealna za zvezdniška igralca in njune otroke: najstarejšega Treya (iz Willovega prvega zakona), sina Jadena in hčerko Willow.

will_smith_home_08032011_04.jpg

Dnevna soba v naravnih odtenkih

V dnevni sobi lahko vidimo bakreno luč iz leta 1930, lesene in kamnite stebre z natančno izrezljanimi podrobnostmi, pohištvo in oblazinjene prevleke iz jute, par stolov iz 60. let iz brazilskega palisandra − rožnatega lesa (na levi), po naročilu izdelane usnjene salonske sedeže (na desni), in bež svileno preprogo. Prevladujejo rjavi odtenki, ki jih popestrijo manjši, rdeči dekorativni elementi.

will_smith_home_08032011_06_820x520.jpg

Povezanost z naravo in zemljo

Po besedah Jade Pinkett Smith je bil dom zanjo in za soproga Willa vedno duhovni navdih, saj sta ga poskušala opremiti kar se da naravno. Poleg vile pa je tudi več odprtih teras, bazen, jezero z lepo urejeno krajino ter košarkarsko in teniško igrišče, da se lahko v prostem času kar najbolj spočijeta.

will_jada_pinkett_smith_home_gazebo.jpg