Umazane steklene površine kabine za prhanje kvarijo podobo kopalnice, zato poskrbite, da jih redno očistite. Ena od najpomembnejših stvari, ki si jih velja zapomniti, je, da po končanem prhanju vrata kabine vsakokrat obrišete do suhega s krpo, saj tako preprečite vodne madeže. Ti so namreč največji problem, saj vsebujejo vodni kamen.

Kis ali belilo

Namesto umetnih kemikalij uporabite nekaj poceni doma pripravljenih čistil za učinkovito odstranjevanje kakršnih koli madežev na steklu. Naredite mešanico kisa in vode v razmerju ena proti štiri, namesto kisa pa lahko uporabite tudi belilo. Zmes redno enkrat tedensko z razpršilnikom poškropite po steklenem delu kabine in obrišite. Ti dve mešanici vam bosta pomagali pri odpravljanju bakterij, preprečili pa bosta tudi nastajanje plesni in glivic.

woman_asian_wash_shower_door_glass_bathroom_590jn032910.jpg

Čiščenje z mehčalcem

To morda ni najbolj običajen način čiščenja stekla, vendar deluje. Mehčalci perila so pravzaprav namenjeni odstranjevanju vodnih madežev, zato nanesite malo mehčalca na gobico in z njim obrišite kabino za prhanje. Če je treba, jo še sperite z vodo in obrišite s krpo.

Prezračevanje

Po prhanju kopalnico vedno dobro prezračite. Vklopite prezračevalni sistem ter odprite okna in vrata v kopalnico, da se prepričate, da v prostoru ni več pare in s tem vlage. Prezračevanje vam bo pomagalo hitro posušiti vrata, obenem pa bo manj možnosti za razvoj plesni.