Na vrtu lahko svobodno izlijete svoje umetniške ambicije, ne glede na to, ali vam je všeč sodobni, starinski, tradicionalni, svobodnjaški ali kak drug slog. Včasih pa uspe kakšnemu podjetju ob vseh teh lepih okrasnih elementih na trg poslati ''dekoracije'' za vrt, ki so že na prvi pogled odbijajoče. Oglejte si nekaj primerkov.

Umetna skala za shranjevanje orodja

Ta ''skala'' je verjetno večja od pasje hišice. Narejena je iz polietilena in pobarvana v sivo barvo, ki na žalost ni nič kaj podobna pravemu kamnu. Vanjo lahko shranite orodje in druge stvari, ki po navadi ležijo razmetane po vrtu, na primer lopatke in rokavice. Težava pa je v tem, da imate potem na sredi vrta ogromno umetno skalo.

gardendecorcollage1_590kh07.jpg

Pes kot podstavek za zalivalno cev

Ali nas je res treba še dodatno opominjati, da psi zares urinirajo po trati in rožah? Pes z repom oziroma cevjo maha tako močno, da se človek ustraši, da bo še koga poškodoval. Proizvajalec pa je nad svojim izdelkom tako navdušen, da vam celo ponuja izdelavo psa po naročilu – lahko si sami izberete svojo najljubšo pasmo.

Umetna lončnica iz porcelana

Je mar res tako težko vzgojiti pravo cvetlico? Enobarvna umetna roža v umetnem loncu je primerna kvečjemu za vrt kakšnega futurističnega navdušenca.

gardendecorcollage4_590kh07.jpg

Stojalo za rože v obliki aligatorjevih tac

Stojalo iz železa naj bi bilo podstavek za ljubke majhne lončnice. Na žalost pa aligatorjeve tace v taki obliki ne delujejo preveč ljubko. Poleg tega je že  ideja, da bi imeli na svojem vrtu aligatorja oziroma njegove tace, precej bizarna.

Vrtni palček, ki naskakuje mušnico

Ta palček, ki je videti kot nekakšna mešanica med Božičkom in škratom, ni niti prikupen niti umetniški. Ker deluje kot nadomestek za solarno svetilko, se v temi sveti, kar še dodatno pripomore k njegovi čudaški srhljivosti.

gardendecorcollage3_590kh07_1.jpg

Sova, ki zaznava gibanje

Gibalni senzorji v obliki preprostih svetil, ki vam omogočajo varno pot do vrat in odganjajo vsiljivce, so seveda uporabna zadeva. Na žalost tega ne moremo trditi za plastično sovo, ki zaznava gibanje in s hukanjem odganja škodljivce z vašega vrta. Po besedah proizvajalca je ta sova ''realistična''. Verjetno lahko vsaka miš z dobrim vidom vidi, da je plastična. Prave sove so verjetno užaljene.