Ne glede na to, ali ste glasbenik ali le občudovalec lepega, je eleganten klavir odličen dodatek vaši notranji opremi − prostoru namreč doda poseben pečat. Čeprav so do pred kratkim prevladovali predvsem črni in beli klavirji ter tisti v barvi orehovega lesa, pa so danes oblikovalci teh glasbil bolj nagnjeni k barvam in stilsko dovršenim oblikam.

Klavir kot osrednji element prostora

Vključevanje klavirja v ambient pa ni vedno enostavna naloga. Zavedati se morate, da klavir s svojo edinstveno obliko takoj pritegne pozornost in da se bo oko najprej ustavilo ravno v tistem predelu prostora, kjer je postavljen. Zato mu podarite osrednjo vlogo tako, da ga postavite kot središčno točko izbrane sobe.

klavir_2.jpg

Z različnim dizajnom klavirja lahko ustvarite prostor, ki je prav navdihujoč. Če izberete temen model klavirja, lahko pričarate občutek antike ali klasični stil; čiste sodobne linije črnega ali belega klavirja bodo ustvarile moderno podobo, medtem ko za bolj dramatičen videz kombinirajte bel klavir in črno barvo zidov.

bel_klavir.JPG

Umetniški vtis

Po možnosti klavir umestite v tisti prostor, kjer so tudi zbirka knjig, umetnine na stenah in drugei kulturni elementi, na primer v domačo knjižnico ali  dnevno sobo. V prostoru naj bo odprt, da dobi vlogo, kot si jo zasluži. Njegova končna podoba, predvsem lakirani sijaj, je namreč vedno videti popolna in čista.