Pravšnja osvetlitev

Okoli hiše namestite svetila, ki se prižgejo, ko zaznajo gibanje. Vlomilci se bodo zagotovo izognili hišam, ki so dobro osvetljene, zaradi česar se okoli njih ne bodo mogli gibati brez tveganja, da jih bo kdo opazil.

Zavarovana drsna vrata

Drsna vrata oziroma panoramske stene so čedalje bolj priljubljeno orodje današnje arhitekture, ki pa hkrati povečujejo tveganje, da bomo žrtve vloma. Pomembno je, da nanje namestite ključavnice, ki so prirejene prav njim in njihovemu sistemu delovanja.

 

best_patio_lighting_decoration.jpg

Običajna kukala

Sliši se nenavadno, toda svojo varnost lahko povečate s tako preprosto stvarco, kot je kakovostno kukalo.  Vgradite kukala v vsa vrata v pritličju; tako boste lahko namreč ob kakršnem koli nenavadnem zvoku v okolici vaše hiše skoznje preverili, kaj se dogaja.

Moderni zapahi

Ne preveč draga investicija v varnost vašega doma je tudi zapah. Oglejte si zadnjo ponudbo, saj je na voljo čedalje več učinkovitih idej in celo tehnologij, ki jih bodo vlomilci težko pretentali.

 

biometric_door_bolt.jpg

Kamere

Ni vam treba namestiti pravega varnostnega sistema. Na vidna mesta le postavite nekaj kamer, a ni nujno, da res delujejo. Velikokrat vlomilce prežene že samo videz, da je hiša dobro varovana, in jih prepriča, da raje poskusijo drugje.

Neprosojne zavese

V pritličju obesite neprosojne zavese, skozi katere si vlomilec ne more ogledati vašega premoženja. Pazite tudi, da jih zagrnete prav vsak večer ter daste tako gostom, ki jih niste povabili, jasno vedeti, da pri vas nimajo kaj iskati.