Prilagodite zabavo svojemu okusu, saj vam bo veliko lažje načrtovati in izvesti druženje, ki ga bodo vaši gostje komaj čakali in se ga bodo z navdušenjem udeležili. Odvisno od vašega stila zabave in prostora, ki ga imate na voljo, je možnosti neskončno! Najprej vedno določite datum zabave in seznam gostov, potem pa sledite naslednjim enostavnim nasvetom.

Skrbne priprave

Odločite se, koliko boste vložili v pripravo zabave. Vsakdo lahko sanja o popolni in razkošni zabavi, ampak v resnici moramo ostati na realnih tleh in zapraviti toliko, kolikor si lahko privoščimo. Ugotovite in premislite, koliko želite zapraviti v treh glavnih kategorijah: hrana in pijača, zabava ter dekoracija.

party_brown_table.jpg

Izberite temo

Pogosto so zabave dolgočasne, ker nimajo določene teme. Tema lahko sega od enostavnih zabav v maskah vse do dramatičnih nočnih zabav, kjer si gostje pripovedujejo srhljive zgodbe ob ognju. Povprašajte prijatelje ali družino, kakšno zabavo bi radi, in naj vam pomagajo premisliti o primerni temi. Bolj dejavno ko boste vključili vaše goste v pripravo in izvedbo teme, bolj osebno in prijetno bo druženje za vse udeležence.

Elegantno povabilo gostom

V sodobni elektronski dobi je najlažji in najhitrejši način, da povabite skupino ljudi, vabilo v elektronski obliki. Elektronska pošta in socialni mediji so najpopularnejši način sporočanja, vendar je neoseben. Oblikujte zato zanimiva in osebna vabila, primerna temi in dogodku. Lahko se odločite za tradicionalno vabilo v ovojnici ali pa izberete denimo majhne stekleničke z  vabilom v notranjosti za zabavo na plaži.

Osvežitev

Tema zabave naj vam bo vodilo, s kakšno hrano postreči. Če želite popestriti vaš dogodek, pripravite in okrasite hrano in pijačo primerno temi. Če se odločite za piknik ali športni dogodek, napolnite omare z veliko hrane in raznolikimi prigrizki, ki jih večina ljudi rada je. Pripravite jedi posebno za ta dogodek in jih oblikujte v stilu zabave − tako naredite večji osebni vtis.

party_pool_table_e1290019440394.jpg

Zabavni program

Če imate zabavo na vrtu ali na določeni lokaciji, se lahko okraski, prizorišče in udeleženci lepo zlijejo skupaj. Poskrbite za zabavni program in aktivnosti svojih gostov. Pripravite prostor za sedenje, druženje in igro ali ples. Ne pozabite na opremo in rekvizite, ki jih bodo udeleženci potrebovali. Pozanimajte se, kdo kaj obvlada in ga aktivno vključite v program. Če se vam zdi ta naloga pretežka, raje najemite načrtovalca zabav.

Dekoracija prostora

Okraski so lahko preprosti ali razkošni. Zabavo na prostem okrasi že narava, ki ima za kuliso vrt ali drevesa; potrebujete le še goreče bakle v nočnem času.. Če pa bo zabava potekala v zaprtih prostorih, si pomagajte s prtički, trakovi in drugim okrasjem v barvah, ki se ujemajo s temo zabave.