Leseni dom je montažna hiša

Kdo bi si mislil, da je leseni dom, ki ga predstavljamo, pravzaprav montažna hiša. Povsem se namreč ujame s svojo okolico, tako s hribi v ozadju kot tudi z drevesi, ki jo obkrožajo. Rustikalni so tudi elementi, iz katerih je narejena: lesene stene, ponekod obložene s kamnom, in tla iz plutovine; takšna pa je celo njena arhitektura. Čeprav je bila hiša narejena drugje in naknadno postavljena v prostor, ga prav nič ne kazi.

1313260553_dsc_1854.jpg

Arhitekti, ki so se odločili, kako postaviti objekt, so skrbno preučili naravne okoliščine in ugotovili, kako obrniti vnaprej zasnovano hišo, da bo kar najbolje izkoristila ugodne plati sonca, vetra in razgleda. To so lažje dosegli tudi zato, ker je montažni dom pravzaprav modularen. Pet različnih delov je sestavljenih tako, da se kar najbolje ujamejo tako z željami družine kot tudi s potrebami okolice.

Popolna povezanost z naravo

Hiša pa je zelo zanimiva tudi zaradi hidravličnih senčil, ki so postavljena okoli verande. Ta delujejo tako naravno, da je skorajda težko verjeti, da je z njimi izjemno enostavno upravljati. Služijo za zaustavljanje svetlobe in vročine, vendar pa so tudi lep okras. Dom ima tudi veliko panoramskih sten, ki se lahko odprejo tako, da notranjost povsem povežejo z zunanjostjo. Ker notranjost posnema videz zunanjosti, pa je občutek preživljanja časa v naravi za stanovalce resnično vedno na dosegu roke.

1313260616_dsc_2148.jpg

Več fotografij montažnega doma, ki je povsem povezan z okoliško naravo, pa si oglejte tukaj.