Preberite pa si še nekaj načinov, kako lahko veliko bolj učinkovito izkoristite ves prostor, ki vam je na voljo.

Kupite zložljivo mizo

Jedilna miza lahko zavzame veliko prostora, zato jo lahko morda nadomestite z zložljivo različico, ki jo pospravite ob steno ali celo za bližnjo omaro. Ne bojte se, da bo podobna nekdanjim majavim mizam za piknik, saj so danes na prodaj takšne mizice v povsem modernem dizajnu in dovolj močnih izvedbah. Postavite pa jo lahko tudi takrat, ko potrebujete več prostora za odlaganje ali sekljanje.

Izkoristite vso delovno površino

Na delovni pult velikokrat odložimo vse, kar pogosto uporabljamo; toda če ta ni velik, je pametneje postaviti nad njim dovolj polic ter vse naprave in pripomočke zložiti nanje. Kuhinjski pult imejte ves čas čim bolj prazen. Za odlaganje pa lahko izkoristite tudi prostor nad hladilnikom ali nad vrati, pod visečimi omaricami pa nalepite še kljukice za obešanje.

small_kitchen.jpg

Uporabite narezano zamrznjeno zelenjavo

Seveda vam ni treba vedno kupovati že narezane zelenjave, je pa to eden izmed najbolj enostavnih načinov, kako lahko kdaj pa kdaj privarčujete nekaj prostora pri kuhanju.

Čistite sproti

Presenečeni boste, koliko prostora boste pridobili, če boste med kuhanjem sproti pospravljali in pomivali. Korito ne bo prenapolnjeno, krožnikov, nožev in kuhalnic ne bo primanjkovalo, delovna površina pa bo ves čas skoraj prazna.

Izbirajte čim manjše in varčne naprave

Tudi proizvajalci naprav se zavedajo, da vsi kupci nimajo velikih kuhinj, zato na trg vedno pošljejo tudi pripomočke, ki zavzemajo kar najmanj prostora. Ker se lahko majhna kuhinja tudi zelo hitro segreje, pa je priporočljivo imeti tudi naprave, ki oddajajo čim manj odvečne energije – denimo konvekcijsko pečico in indukcijsko kuhalno ploščo.