Zaznavanje črt

Ne glede na to, ali imate sicer sodobno ali starinsko pohištvo, lahko črte vnesete prav v vsak dom. S pomočjo črt in ravnih linij namreč zlahka pričarate različno vzdušje, od dinamičnih, romantičnih do malo bolj dramatičnih prostorov. Najpomembnejši elementi pri okraševanju sob s progastimi vzorci so vsekakor barve, gostota in debelina črt ter način, na katerega kombinirate črte v prostoru.

decorating_with_stripes_paint444.jpg

Tapete s črtastim potiskom

V prostoru pustite svoj pečat in izberite vam ljube barve črt, ki jih lahko dodate na stene, zavese, okrasne blazine, tla, pregrinjala ali posteljnino. Izberite stenske tapete, okrašene s črtami, saj vam bodo precej olajšale delo, končni učinek pa je lahko zelo očarljiv. Ustvarite lahko tudi povsem neobičajen ambient, če v prostoru združite različne stile črt, ki pa jih morate vnesti zelo natančno in premišljeno.

tapete.jpg

Barve

Vaše domovanje lahko na različnih predelih postane harmonično, sveže in impozantno, kar enostavno dosežete z drznim izborom barv črt, njihove debeline, razmika in kombiniranja. Izjemno lepa je na primer kombinacija pastelnih in belih barvnih tonov črt, recimo modrobeli ali rdečemodri odtenki – dobili boste prijetne in navdihujoče prostore, medtem ko z opaznejšimi kontrasti ustvarite posebno umetniško vzdušje.

 

red_stripe_black_dining_room.jpg

Več navdihujočih idej, kako črte skladno in trendovsko umestite v interjer, pa si oglejte v naši fotogaleriji.