Hiša, zgrajena leta 1970, stoji v kraju Arild na Švedskem in povsem odraža oblikovalkin okus. Poigrala se je z različnimi stili opremljanja, barvami in teksturami ter prenovila prav vsak prostor. Nadomestila je stare talne obloge in prestavila posamezne sobe, bele stene pa so postale prazno platno za zanimivo dekoracijo in pohištvo.

marie_olsson_nylanders_house_7.jpg

Staro združeno z novim

V osrednji dnevni prostor je lastnica dodala staro spiralno stopnišče, ki povezuje dve nadstropji in predstavlja starinsko dekoracijo. Sobe je polepšala z  brezčasnimi kosi starega pohištva. Miza v jedilnici je denimo iz Egipta, umetniške slike so delo umetnika Tova Mauritzona, ena izmed klopi je predelan star gimnastični pripomoček, rustikalen dekorativni element pa predstavljajo tudi stara, na videz obrabljena omara, moder predalnik v dnevni sobi in črna pisalna miza v domači pisarni. Številna okna v bivalne prostore spustijo naravno svetlobo.

marie_olsson_nylanders_house_11.jpg

Postarani kosi pohištva

Stari predmeti so vizualno postarani in ponovno uporabljeni ter zato ustvarjajo dušo prostora in odražajo prefinjen okus notranje oblikovalke. Rezultat je kreativen, udoben in edinstven dom, ki je lahko v navdih vsem, ki želijo v prostore vnesti svojo osebnost.

Več fotografij zanimivega švedskega doma pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.