Novopečeno domovanje so lastniki nekoč uporabljali kot počitniško kočo, danes pa je postala moderen dom s trapezno leseno konstrukcijo in praktičnim izkoristkom sicer majhnega bivalnega prostora, ki se razteza na 54 kvadratnih metrih.

Beton in les

Arhitekti so ohranili prvotno podobo koče, dodali pa so ji sodoben prizidek z ravno streho, ki je na zunanji strani obložen z lesom (tako kot koča), na notranji pa je betonski in dokončan z ometom. Lesene deske na prizidku so oblikovane v enako obliko, kot jo najdemo na originalni zgradbi; oba objekta pa sta povezana tako, da so od stene, ki bi mejila na prizidek, obdržali le podporne tramove. Tako lahko stanovalci prosto hodijo iz osrednje hiše do prizidka, v katerem je večja jedilnica s knjižnimi policami čez vso steno.

dmva04.jpg

Povezava med starim in novim

Prizidek, velik 26 kvadratnih metrov, je z južne strani in strani, kjer je glavni vhod, povsem zastekljen, da v prostore dospe naravna svetloba. Steklena drsna stena pa stanovalcem omogoči tudi razgled na okoliško naravo in ribnik. Črne lesene deske so na hišo dodane vertikalno, da se bolj ujemajo s premikajočim se gozdom v neposredni bližini.

dmva08.jpg

Pokukajte še v našo fotogalerijo, v kateri izveste več podrobnosti o tem izvrstnem domovanju.