Minimalizem je izjemno priljubljen slog v arhitekturi, vendar pa je pravzaprav težko ustvariti minimalistični dom, ki je prijeten ne le na pogled, ampak tudi za bivanje. Vendar pa je arhitekturnemu biroju XTEN Architecture uspelo zasnovati objekt, ki tudi zaradi popolne odsotnosti vsiljivih podrobnosti in kopice nereda deluje izjemno pomirjujoče.

Moderni objekt je pravzaprav prenova

nh09.jpg

Delo arhitekturnega biroja pa je bilo izredno uspešno tudi zato, ker je predstavljeni objekt pravzaprav prenova hiše, ki je bila na istem mestu zgrajena v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Arhitekti so jo tudi zaradi omejenega proračuna izkoristili kar najbolje in povsem obdržali njene temelje, kljub temu pa so postaviti povsem moderno vilo. Prejšnjemu objektu so dejansko dodali le teraso, ki ponuja čudovit razgled.

Čiste linije in geometrijske oblike

Linije so povsem čiste in oblike geometrijske, barvna paleta pa gradi na klasičnem kontrastu med belo in črno, ki sta uporabljeni povsem enakopravno. Kontrast popestrijo le posamezni barvni dodatki v interjerju, ki pa so izredno živahni in vpadljivi. Sicer strogo arhitekturo minimalizma pa razbijejo tudi velika okna in panoramske stene kakor tudi nepričakovane postavitve posameznih elementov objekta.

nh07.jpg

Več fotografij tega elegantnega hollywoodskega doma pa je na voljo v naši fotogaleriji.