Fotografiranje

Posnemite čim več digitalnih fotografij in si jih nekaj tudi natisnite na kakovosten fotografski papir. Na hrbtno stran nalepite nalepke, na katere vpišite najpomembnejše podatke, kot so na primer znamka, model, datum in kraj nakupa ter cena.

30614_436268195627_139210795627_5685712_3973388_n.jpg

Snemanje

Sprehodite se po hiši in s kamero snemajte, hkrati pa pripovedujte pomembne podatke o predmetih, ki jih snemate. Fotografij in videoposnetkov ne shranjujte doma, lahko jih shranite v sefu na banki ali pa pri prijatelju.

home_inventory_program_by_b_rosen.jpg

Spletne strani

Na nekaterih spletnih straneh, kot je na primer Know Your Stuff, lahko zastonj popišete svoje stvari, tako da jih razvrstite po sobah ali kategorijah (pohištvo, elektronika, gospodinjski aparati itd.). Na to stran si lahko naložite fotografije in račune ter jo z lahkoto posodobite, ko kupite ali dobite kaj novega. Tako bodo podatki shranjeni na spletu.

Morda je vseeno bolje, da najdragocenejših predmetov, kot so umetniške slike, nakit ali zbirateljski predmeti, raje ne vključujete v spletni seznam, da ne bi zaskominal katerega od nepridipravov.