Kupite pravo količino

Ko kupujete ploščice, najprej izmerite stene in ugotovite, koliko jih potrebujete. Za vsak primer dobljeno številko povečajte še za 10 ali 15 odstotkov, saj se v paketu kaj hitro znajde tudi kakšna zlomljena, vsaj eno pa boste po nesreči zagotovo poškodovali tudi sami.

Očistite stene

Ko ste ploščice izbrali in jih kupili, si oglejte stene, ki jih boste z njimi prekrili. Morajo biti povsem čiste, zato vzemite vlažno krpo in kanček detergenta za pranje posode in jih dobro zdrgnite, da odstranite vso umazanijo in prah. Ploščice lahko sicer polagate tako na prepleskano kot tudi neprepleskano steno.

how_to_install_wall_tile_in_bathroom.jpg

Poiščite središče in nanesite lepilo

Ko ste zidove očistili, spet vzemite merilni trak in poiščite središče vsake stene. Označite ga. Na vsaki steni bo namreč predstavljal vaš začetek; ob katerem boste ploščice začeli polagati. Posebno lepilo za ploščice nanesite z gibi, ki se pomikajo od spodaj navzgor.

Položite ploščice

V roke vzemite prvo ploščico in jo postavite pod središče stene, povsem na dno. Naslednjo ploščico postavite nad njo in tako nadaljujte, dokler ni prekrita vsa stena, razen obeh strani. Tu spet izmerite prazen prostor in ploščice razrežite tako, da bodo primerno velike za zapolnitev prostora.  Uporabite rezalnik za ploščice, ki ga dobite v prodajalnah za domače mojstre.

how_to_install_wall_tile_in_bathroom1.jpg

Pritisnite in očistite

Ko so vse ploščice prilepljene, z ometačo nežno preidite po njihovi površini in jih še malo bolj pritisnite na zid. Počakajte šest ali osem minut, nato pa jih obrišite z vlažno krpo. Delo je zaključeno in že lahko začnete polaganje na drugi steni.