Postavite vse na eno mesto

Verjetno spravljate čevlje na več mestih: v hodniku, garaži, kleti, spalnici in na terasi, toda vaš cilj naj bo, da so vsi razporejeni na enem mestu. Za začetek odvrzite vse pare, ki so preveč ponošeni, tiste, ki jih sploh ne nosite, pa podarite dobrodelni organizaciji. Nato pa pomislite, kako lahko razširite prostore za shranjevanje obutve oziroma jih izkoristite bolj funkcionalno.

 

18735_exp_shoe_rack_como.jpg

Razdelite jih v kategorije

K čevljarju odnesite čevlje, ki so potrebni popravila, in očistite vse druge. Nato jih razdelite v kategorije. Za začetek ločite sandale, tiste z visokimi petami, balerinke, superge, zaprte čevlje in škornje, nato pa jih razdelite še na službene, svečane, vsakdanje in športne. Za konec jih lahko razporedite še glede na letni čas ali celo po barvi.

Rešitve za boljši izkoristek prostora

Sprehodite se po prodajalnah (posebno na spletu) in si oglejte ponudbo omaric in drugega pohištva za shranjevanje čevljev. Ko ste se odločili, kje jih boste hranili, izmerite, koliko prostora je na voljo, ter izberite najbolj primerno rešitev. Obstaja veliko načinov, kako lahko čim več čevljev čim bolj organizirano spravite v čim manjši prostor.

 

master_lfy092.jpg

Skrbno jih označite

Ko izberete primeren način shranjevanja, pospravite čevlje po skupinah, ki ste jih oblikovali. Če čevlji niso vedno shranjeni tako, da so vidni, pa z napisom označite škatle, v katerih jih shranjujete, ali nanje nalepite njihovo fotografijo. Še najbolj primerne pa so prozorne plastične škatle za čevlje, zaradi katerih boste imeli v omari najboljši pregled. Če obutve ne vidite, jo boste namreč mnogo redkeje nosili.

Rešitve za shranjevanje čevljev si oglejte v naši fotogaleriji.