Hiša je zrasla po načrtih arhitekturnega biroja Level Orange Architects. Njena arhitekta sta se predvsem osredotočila na pomirjujoč učinek bivalnega okolja na stanovalce kakor tudi na občutek velike prostornosti. Zelo zanimiva je steklena stena v spalnici, ki daje občutek, kot da se prostor nadaljuje, pa čeprav ga ločuje od garderobe.

Navidezna preprostost

double_bay_house_14.jpg

Materiali, ki so jih uporabili med gradnjo, dajejo občutek preprostosti pa tudi prizemljenosti. Betonska bela tla denimo delujejo povsem elegantno, vendar hkrati sporočajo, da lastniki niso vseh svojih misli usmerili samo v izbiro primerne opreme doma. Preproste so tudi barve, linije pa so čiste, vendar vseeno uporabljene na tako nepričakovan način, da delujejo sveže in mladostno.

Notranje opremljanje niti ne potrebuje veliko dekoracije, saj je ta na zelo prefinjen in nevsiljiv način navzoča že v arhitekturi. Preprosto spiralno stopnišče spominja na visoko skulpturo, okna imajo črne okvirje in tako delujejo kot slike, zanimiv vtis pa naredijo tudi podolgovate kuhinjske omarice in kuhinjski pult.

Občutek neskončnosti

Zanimivo je, kako so arhitekti skrili vse kuhinjske aparate v omarice, medtem ko so kuhinjski pult podaljšali na teraso in skorajda v bazen. Dnevni prostor, ki združuje tako kuhinjo in jedilnico kot tudi prostor za posedanje, ima namreč na eni strani panoramsko steno, ki se lahko odpre in spet daje občutek, da prostor vodi v neskončnost. Del dnevnega prostora tako postane tudi terasa.

double_bay_house_16.jpg

Več fotografij tega zanimivega objekta, ki je hkrati preprost in zapleten, pa najdete tukaj.