Barve

Preden se odpravite po nakupih, razmislite, v kakšnih barvah bo vaša spalnica. Pri tem se ne ozirajte na trende, temveč si resnično poskušajte predstavljati, v kakšnem prostoru se boste najbolje počutili. Večini ustrezajo toplejši odtenki, ki hkrati ustvarjajo pomirjujoče vzdušje. To so odtenki rjave, modre in zelene. Če želite še posebno pomirjujoče vzdušje, pa se izognite vzorcem in ohranite barvno paleto zelo preprosto. Kombinirate lahko denimo različne odtenke iste barve. Večini ustrezajo tudi svetlejši odtenki; toda če zjutraj le stežka vstajate, lahko morda vsaj pred posteljo namestite dekorativni predmet živahnejši barvi.

Ravnotežje

Opremljanje spalnice ni tako preprosto, kot morda deluje na prvi pogled. Ni dovolj samo izbrati posteljo in nočno omarico; poskrbeti morate tudi za občutek ravnotežja. Tako mora biti razporejeno pohištvo in tako morajo biti kombinirane barve. Če je na eni strani sobe velika postelja, na drugo stran postavite omaro. Če so stene prepleskane v močnejši barvi, pa izberite posteljnino v svetlejšem odtenku.

3253536191_fb4fe2c408.jpg

Čistoča

Spalnica naj bo najbolj čist prostor v domovanju. Tega pa ne dosežete le z rednim čiščenjem, ampak tudi z nakupom elementov, ki jih ni težko vzdrževati. Poskrbite, da v sobi ne bo nereda. Spalnico opremite s čim manj pohištva, ne pretiravajte pa niti z dekoracijo. Veliko bolj čisto in urejeno bo delovala, če bo v njej čim manj stvari.

Preurejanje

Ne bojte se preurejanja spalnice. Premaknite pohištvo in ugotovite, ali vam morda bolj ustreza drugačna postavitev. Pomislite, kako bi lahko prostor naredili še udobnejši. Morda potrebujete le novo posteljnino in več mehkih blazin? Lepo urejena postelja bo zvečer kar vabila h kakovostnemu spancu. Če pred spanjem radi gledate televizijo, pa se ne bojte v svoje zatočišče postaviti tudi televizorja. Poskusite le najti način, da ga vizualno prikrijete. Eksperimentirajte tudi z različnimi posteljnimi vzglavji. Ta so lahko središčna točka vaše spalnice.

b_moore_design_inc1.jpg

Več lepo urejenih spalnic, v katerih bi z veseljem zaspali, pa si oglejte v naši fotogaleriji