Ko kupujete nove pripomočke za kopalnico, se držite določene teme. Ker je kopalnica tako majhen prostor, lahko veliko različnih barv in stilov na videz  hitro deluje povsem neurejeno. Raje torej vse podrobnosti izbirajte tako, da se popolnoma oziroma čim bolj ujemajo.

Ujemajoče se barve brisač in preprog

Kopalnibo bo takoj videti lepša, če se boste odločili spremeniti samo barvo brisač in preprog, ki se morajo ujemati. Za kopalnico v nevtralnih odtenkih izberite bolj živopisno barvo pa tudi vzorce, za živahnejšo kopalnico pa se odločite ravno obratno in kupite tekstil v umirjenih barvah.

Kopalnico lahko hitro naredi bolj zanimivo nenavadno ogledalo oziroma njegov okvir. Ta je lahko povsem minimalistično črn, lesen, nepričakovano velik ali pa umetelno izrezljan. Izstopajoče ogledalo je čedalje bolj priljubljena in lepa dekoracija kopalnice.

 

21_modern_bathroom.jpg

Namesto da zamenjate ploščice, lahko popestrite steno nad njimi. Če ne znate slikati, kupite nalepke za stene in tako hitro in poceni spremenite videz kopalniškega prostora. Nekoliko več truda pa zahteva pleskanje sten. Kopalnica bo denimo bolj zračna, če boste strop prebarvali v nekaj odtenkov svetlejšo barvo.

Pripomočke pospravite v omarice

Če imate dovolj omaric, večino kozmetičnih pripomočkov pospravite vanje, zunaj pa pustite le tiste najlepše. Če imate več polic, pa lahko z dodatkom zaves skrijete množico različnih stekleničk. Na police postavite tudi nekaj dišečih sveč in fotografij ter vazo z rezanim cvetjem.

Prenovite lahko samo kljuke vrat in omaric pa tudi pipe in glave za prhanje. Za vse izberite enak material, ki je za nekaj več občutka luksuza in razvajanja lahko tudi zlate namesto običajne srebrne kovinske barve. Neprivlačne površine lahko prekrijte z laminatom, hitro pa lahko izberete tudi bolj zanimivo svetilo. Zadnje čase so v kopalnicah v trendu celo lestenci, a le, če je dovolj prostorna.

 

bathroom_fauncets.jpg

Več idej za najbolj intimni prostor v vsakem domovanju pa lahko dobite tukaj.