Preberite si, kaj vse je dobro upoštevati pri opremljanju sobe za sina. Preden začnete z načrtovanjem, je morda dobro, da se odločite, kateri so tisti elementi, ki bodo poskrbeli, da bo soba lahko služila svojemu glavnemu namenu. Če vaš sin na primer potrebuje miren, samoten prostor, kjer se bo lahko v miru učil, mu priskrbite pisalno mizo. Če je vaš sin zelo visok, mu kupite primerno veliko posteljo. Če ima alergije, se izogibajte preprogam, saj se v njih nabirajo pršice in drugi alergeni.

Dober spanec

Najstniški fantje potrebujejo veliko spanca, saj je ta nujno potreben za njihovo fizično in čustveno rast. Draperije, zavese in žaluzije so naložba, ki se izplača, saj omogočajo udobno in varno okolje za počitek in spanec. Zavese in žaluzije naj bodo takšne, da jih je mogoče zlahka odstreti, da soba dobi dovolj svetlobe, ko je vaš najstnik buden.

aaateen_boys_rockimg_5486_2wdx.jpg

Privlačen videz

Soba za vašega sina naj bo pragmatična in uporabna, vendar pa tudi prijetna na pogled, tako zanj kot za vas. Mehke arhitekturne linije in temne, bogate barve so krasna izbira, saj se najstniki po navadi dobro odzivajo na preproste oblike, odraslim pa je všeč čist videz. Posteljni okvir, omare in pisalna miza naj bodo modernega videza, a hkrati preprosti, saj jih je tako lažje čistiti.

Kako okrasiti stene

Najstniki na stene radi obešajo posterje in fotografije, dobra ideja pa so tudi stenske nalepke. Teh ni težko odstraniti in ne poškodujejo sten, vaš sin pa se bo lahko svobodno izražal. Na voljo je veliko nalepk, na primer z motivi košarke, sončnega sistema, robota…

comfortable_teenage_bedroom_monkey_wall_murals_design_ideas.jpg

Skratka, soba za vašega najstnika naj bo takšna, da mu omogoča kakovosten spanec, pa tudi veliko naravne svetlobe za učenje in branje. Naj bo funkcionalna, uporabna, in najpomembnejše – naj mu daje občutek varnosti in udobja.

Oglejte si našo fotogalerijo in morda dobite še kakšno idejo za opremljanje.