Koncept hiše, imenovane La Concha House, je zelo zanimiv, izvedba pa izredno dobro izpeljana do najmanjših podrobnosti. Arhitekti so navdih črpali iz tridimenzionalnega Nollijevega (italijanski arhitekt Giambattista Nolli) načrta Rima iz leta 1748. Enodružinska hiša je videti zelo udobna in zračna: fasada hiše je izdelana iz lokalnega naravnega kamna, ki ustvari navdihujočo podobo celega doma.

Ravnotežje med zatočiščem in odprtostjo

Za prenovo starega skednja so uporabili predvsem reciklirane materiale in lokalni kamen. Stene so izdelali v več slojih, tako da je zadnji, najvidnejši sloj iz kamna, na določenih delih pa tudi iz opeke. Arhitekti so ohranili ravno pravšnje ravnovesje med odprtostjo nove hiše in zavetjem, ki ga obenem nudi.

la_concha_house_2.jpg

Notranjost

Bivalni prostori prejmejo ogromno naravne svetlobe, zahvaljujoč velikim steklenim oknom in stenam na južni strani. V najnižjem nadstropju lahko najdemo kuhinjo z jedilnico, ki je umeščena pod bolj formalnim dnevnim prostorom v odprtem zgornjem nadstropju. Bolj sproščena dnevna soba pa je urejena v zgornjem nadstropju in se odpira navzven proti terasi z zastekljenimi tlemi. Prostori za preživljanje prostega časa in tisti za spanje pa so povezani z vhodom in vertikalnim kroženjem.

la_concha_house_a.jpg

Več fotografij prenovljenega skednja, ki je postal moderen dom, pa si oglejte tukaj.