Lahko vam je v tolažbo, da se ''dizajnerske katastrofe'' včasih zgodijo tudi profesionalnim oblikovalcem. Nekatere oblikovalske ideje se namreč na papirju obnesejo precej bolje kot v resničnem življenju. Navajamo nekaj dokazov.

Tridimenzionalni dekorativni stenski opaž

Zakaj bi želeli imeti ''bunkasto'' steno? Poleg tega lahko tridimenzionalni opaž včasih ustvari videz, kot da smo v mavzoleju.

bbbh.jpg

Okrasne blazine z bleščicami

Mar ne bi blazine morale biti udobne? Kaže, da nekateri z njimi okrasijo kavč zgolj zato, da bi dosegli prefinjen videz in naredili vtis na goste. Verjetno nanj potem nihče ne sme sesti, dokler svojih dragocenosti ne pospravijo na varno. Če ste med tistimi, ki se radi zleknejo na kavč, prižgejo televizijo in zadremajo, takšne blazine niso za vas, saj se boste verjetno zbudili z bleščicami v ustih in vsepovsod drugje.

111790_2.jpg

Preproge, na katerih so slike

Kaj je narobe z dobrimi starimi tradicionalnimi preprogami? Globoke barve, na primer rdeča in rjava, odlično skrijejo madeže, vzorci pa se lahko lepo ujemajo z interjerjem. Ali si res želite imeti v dnevni sobi preprogo s sliko Eifflovega stolpa? In če že, kam na Eifflov stolp boste postavili klubsko mizico?

pom8vm8ig4xmjt.png

Svečke ali majhni kaminčki na steni

Mogoče je bolje, da ogenj občudujemo v pravem kaminu, postavljenem na za to primerno, ognjevarno mesto. Če se dekoracija s svečami vname, bo namreč kmalu začelo goreti tudi vse drugo.