Za edinstven ambient lahko uporabite živalske vzorce in potiske, ki v prostoru pričarajo edinstven učinek. Zelo pogosto lahko slišimo komentarje, da živalski motivi niso po vsakem okusu, saj imajo zaradi specifičnosti barv in tekstur poseben stil. Glavne napake pri okraševanju s temi vzorci se namreč zgodijo, če prekomerno uporabite različne živalske vzorce.

Vzorcev ne mešajte

Priporočamo vam, da ne mešate različnih vzorcev v eni sobi: izberite le en vzorec določene živali, ki ga potem uporabite v enem prostoru. To pomeni, da lahko zebrasti vzorec umestite v dnevno sobo, v spalnico pa dodajte elemente z recimo leopardjim motivom. Če želite poudariti le določen del prostora, si lahko omislite okrasne blazine z vam všečnimi živalskimi potiski, ali pa denimo preprogo, odeje, zavese, svetilko ali pregrinjalo.

zivalski_vzorci_interjer.jpg

Manj je več

Z drznimi živalskimi vzorci lahko ustvarite sofisticirane interjerje, ki določajo posebna razpoloženja. V sebi morate imeti tudi malo poguma, da jih uporabite. Vendar pa s količino vzorcev ne smete pretiravati, saj je lahko soba kaj hitro videti prenatrpana in prevsiljiva. Za začetek izberite le en manjši živalski vzorec, ki ga dodajte na steno, tla ali drugo izbrano lokacijo. Vzorci naj bodo na okrasnih predmetih, lahko pa so tudi na pohištvu, če se odločite, da jih boste namestili le tam.

Še vedno obstaja nevarnost, da se tudi najbolj goreči ljubitelji živalskih motivov naveličate teh vzorcev. Zato je pametno, da si priskrbite manjše kose dekoracije in potiskana pregrinjala za pohištvo, ki jih lahko, ko se jih naveličate, enostavno odstranite iz prostora. Dobra rešitev je tudi manjši stol, delno ali v celoti preoblečen v živalske vzorce, ki ga lahko prestavljate naokoli.

zebra_chair.jpg

Uporabite manjše vzorce na nepričakovanih mestih

Živalske vzorce pa lahko v prostor dodate tudi na zabavnejši način: lahko si omislite krožnike ali posodo, polno vzorcev, ali pa okrašene okvirje slik na steni. Prekrite z zebrastim ali tigrastim vzorcem pa so lahko tudi sveče, vaze, del notranjih vrat ali drugi manjši predmeti. Poiskati morate le ravnovesje in z vzorci ne pretiravati.

Več fotografij okusno opremljenih interjerjev z živalskimi vzorci pa si oglejte tukaj.