Potrebe mačke po uravnoteženi prehrani najlaže zadovoljimo s pripravljeno hrano, ki vsebuje vse potrebne hranilne snovi. Suha hrana Whiskas je že na pogled slastna in sveža ter tako vedno prava odločitev, če niste kuharski mojster za mačke. Skrivnost je v polnjenih briketih in izbranih naravnih sestavinah vrhunske kakovosti: okusno meso, bogato z beljakovinami, naravna olja in zelenjava. Slastni polnjeni briketi s hrustljavo skorjico in mehko mesno sredico so bogato doživetje okusa, saj mojstri pri Whiskasu dobro vedo, kaj je mačjim lepoticam všeč.

whiskas_cat.jpg

Na voljo je tudi mokra hrana Whiskas, ki je prav tako skrbno pripravljena. Priporočljivo je, da hrano kombinirate, vedno pa mački zagotovite dovolj vode. Če želite jedilnik malce popestriti, lahko enkrat ali dvakrat tedensko svoji ljubljenki privoščite tudi svež obrok. Vendar previdno: če je mačka navajena le na eno vrsto hrane, pazljivo uporabljajte dodatke in upoštevajte naslednje nasvete, saj vsa živila niso primerna za mačke.

Dovoljena in nedovoljena hrana na mačjem jedilniku

Meso: Mačke so mesojede živali, zato bodo najbolj vesele kosa mesa ali drobovine. Meso skuhajte ali specite brez dodatkov, ohladite ter sesekljati na majhne koščke.

Morska hrana: Mačke imajo zelo rade ribe, biti morajo kuhane ali pečene. Kosti obvezno odstranite.

Mesni izdelki: Salame in drugi slani mesni izdelki za mačke niso priporočljivi.

Kosti: Kosti za mačke niso najbolj primerne, predvsem ne majhne koščice, ki se jim hitro lahko zataknejo.

Jajca: Nekateri jajca priporočajo, spet drugi odsvetujejo. Poskusite, vendar jih mački nikoli ne dajajte surovih.

Zelenjava: Nezačinjeno in nemastno zelenjavo uporabljajte kot dodatek k mesu. Mačke imajo rade na primer brokoli, bučke in grah pa tudi korenje. Čebula in česen za mačke nista primerna.

Sadje: Nekatere mačke imajo rade sadje, vendar za mačke nima posebne vrednosti. Strokovnjaki odsvetujejo grozdje in rozine.

Mleko: Mleko ni priporočljivo, saj ga mačke ne prenašajo najbolje. Enako velja tudi za mlečne izdelke.

Ostanki jedi: Ostanki hrane ne sodijo na mačji krožnik! Vsebujejo lahko hrano in začimbe, ki so mačkam škodljive.

Več informacij: www.whiskas.si