Oglejte si nekaj načinov za opremljanje spalnice, ki vam bodo zagotovo všeč.

Najdite primernega notranjega oblikovalca

Seveda morate pred začetkom preurejanja dobro razmisliti o nekaterih stvareh. Če si to lahko privoščite, najdite dobrega notranjega oblikovalca, ki bo znal ustreči vašim željam in zahtevam. Dobro je, če zna delati z lesom, ki je zdaj v trendu.

bedroom1.jpg

Oblikovalec vam bo prisluhnil in pomagal, da nadgradite svoje ideje, natančneje oblikujete svojo vizijo in razvijete lasten slog.

Zakaj mora biti spalnica lepo opremljena?

V spalnici preživimo več časa kot v katerem koli drugem prostoru. Ne glede na to, kako radi imamo svojo spalnico, pa je včasih vseeno videti, kot da ji nekaj manjka. Zato ji moramo nenehno posvečati svojo pozornost, jo prenavljati in dopolnjevati, tako da bo ustrezala našemu okusu in spreminjajočemu se razpoloženju.

bedroom4.jpg

Veliko ljudi se potrudi predvsem pri opremljanju dnevne sobe, jedilnice in kuhinje, saj si želijo narediti vtis na goste. Ti v spalnico ne pokukajo pogosto, zato ji pogosto ne namenjamo toliko pozornosti.

Kako lahko izboljšate stanje?

Najprej morate oceniti, v kakšnem stanju je trenutno vaša spalnica, in nato lahko uvedete nekaj sprememb. Seveda mora biti v vsaki nekaj stalnih kosov pohištva, kot so omara za oblačila, kotna mizica, svetilka, predalnik in seveda postelja.

Na steno obesite slike ali pa spalnico okrasite še z drugimi dodatki, na primer šopkom rož. Omislite si morda baldahin nad posteljo, ki jo okrasite s številnimi mehkimi blazinami, ki se barvno ujemajo s podobo prostora. To je čisto vaš prostor, zato ga opremite tako, kot je vam najbolj všeč.

bedroom5.jpg

Trenutno so sicer priljubljeni mehki odtenki in umirjeni vzorci, na katerih si lahko spočijete oči in ki vam pomagajo, da se lahko v svoji spalnici popolnoma sprostite. Nikoli ne boste zgrešili, če boste uporabili nevtralne bež, umazano bele ali rjave odtenke, prostor pa primerno poživite s tekstilnimi dodatki (blazinami, zavesami, pregrinjalom) v živahnejših barvah.