Stopnišče lahko vodi iz hodnika v različne bivalne prostore, na podstrešje, v klet, najdemo pa ga tudi pred hišo. Njihovo sicer dolgočasno podobo izboljšajte z nekaj preprostimi idejami, ki z malo dela ustvarijo opazen učinek.

Na stopnišče dodajte preprogo

Če na sredino stopnic položite svetlo elegantno preprogo, vam bo služila kar v dva namena: izboljšala bo videz stopnišča in vam po drugi strani služila kot varnostna zaščita stopnic. Še posebno, če so v dom vgrajene lesene stopnice, ki so dovzetne za praske in druge poškodbe, s preprogo zaščitite občutljivo leseno površino, ki mora nositi težo številnih nog.

dekoracija_stopnisca_1.jpg

Okrasite steno

Na prazno steno ob stopnišču pritrdite okrasne predmete, kot so umetniške slike, tridimenzionalni dekor ali kolekcijo družinskih fotografij. Na strop neposredno nad stopniščem obesite impresiven lestenec, ob vznožje stopnic pa postavite visok kip ali ozko skulpturo v izbranem stilu. Stene lahko tudi prebarvate v poljuben svetlejši odtenek ali pa jih zakrijete z barvitimi tapetami.

Dodajte kanček narave

Zraven stopnišča ali na skrajne robove stopnic postavite atraktivne sobne rastline v lepo okrašenih posodah. Tako boste stopnicah dodali malo več življenja, rastline pa bodo prispevale tudi k čistejšemu zraku v prostoru. Pazite, da stopnic ne napolnite s preveč rastlinami, saj lahko ovirajo hojo.

rastline_na_stopnicah.jpg

Zadostna razsvetljava

Vsako stopnišče zahteva kakovostno osvetlitev. Sem lahko umestite več manjših svetil v živahnih barvah ali pa na strop obesite velik lestenec. Če imate možnost, izkoristite naravno svetlobo, drugače pa se poigrajte z umetno razsvetljavo.

Več idej za atraktivno dekoracijo stopnišča pa poiščite v naši fotogaleriji.